Problemen door winterse neerslag, 30 kilometer file op A2

0
13
problemen-door-winterse-neerslag,-30-kilometer-file-op-a2

Het verkeer moet een deel van de ochtend nog rekening houden met gladheid door de winterse omstandigheden. Op verschillende plekken zijn ongelukken gebeurd en staan lange files.

Vanuit het noordwesten trekt een sneeuwgebied over het land. Vooral in het oosten, midden en zuiden valt (natte) sneeuw. Op sommige plaatsen is zo’n 5 centimeter gevallen. Gisteren werd code geel door het KNMI afgekondigd. Dat zou eigenlijk tot 07.00 uur duren, maar is in een groot deel van het land verlengd tot 10.00 uur.

Heel veel files op de snelwegen zijn er niet, maar er zijn wel een paar lange bij. De grootste problemen voor automobilisten zijn er rond Rotterdam en Utrecht. Rond 07.45 uur stond er op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht 30 kilometer. Zeker in deze coronatijd is dat zeer uitzonderlijk.

De vertraging door de file op de A2 is ruim een uur, waarschuwt de ANWB. De problemen worden veroorzaakt door spoedreparaties op de A27. Op de A27 zelf staan ook lange files. Een deel van de weg is tot 11.00 uur dicht.

Vanochtend vroeg was er al ruim 2,5 miljoen kilo zout gestrooid, meldt Rijkswaterstaat. Vanuit het noordwesten gaat de sneeuw op steeds meer plekken over in regen. Langs de kust zijn ook nog zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. De wind wordt wel snel minder.

Op verschillende plekken zijn ongelukken gebeurd. Op de A58 tussen Goirle en Gilze sloeg een auto over de kop. De inzittende kon zelf uit de auto komen en raakte niet gewond:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here