De uitzending van 23 februari

0
10
de-uitzending-van-23-februari

Persconferentie over versoepelingen, is de rek er uit?

Kleine versoepelingen, daar zal het vanavond in de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over gaan. Het kabinet zal waarschijnlijk benadrukken er iets meer ruimte komt, maar de avondklok blijft. Verder bevestigden ingewijden zondag dat het de bedoeling is dat middelbare scholen en mbo’s weer meer mogelijkheden krijgen om fysiek les te geven en kappers onder strikte voorwaarden weer klanten kunnen ontvangen. Ook is er nagedacht over het openen van winkels voor afspraken in tijdsvakken. We volgen de persconferentie met politiek duider Arjan Noorlander.

Meer kinderen met zeldzame ontstekingsziekte

Tussen de tachtig en honderd kinderen zijn tijdens de coronacrisis in een ziekenhuis opgenomen vanwege MIS-C, een zeer zeldzame ontstekingsziekte die kan ontstaan na een coronavirusinfectie. Tijdens de tweede golf moesten ziekenhuizen vaker een kind met dit ziektebeeld opnemen. Meer dan de helft van hen kwamen terecht op de kinder Intensive Care.

Nationaal Ballet danst via livestreams

Het Nationaal ballet geeft dit weekend via een livestream twee voorstellingen. Choreograaf Hans van Manen zet deze week de laatste puntjes op de i. We volgen twee solisten die nu op het hoogtepunt van carrière hadden moeten zitten. Maar door corona en het ontbreken van voorstellingen staat hun ontwikkeling bijna stil. Het is een uitdaging om fit te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here