De uitzending van 18 oktober

0
7
de-uitzending-van-18-oktober

Ouderenzorg luidt noodklok over tekort medewerkers

Branchevereniging Actiz slaat vandaag alarm over het tekort aan medewerkers in de ouderenzorg. Volgens voorzitter Henk Kamp wordt het steeds moeilijker om de zorg voor ouderen goed te organiseren, omdat veel medewerkers thuis zitten. De druk op de zorgmedewerkers neemt steeds verder toe, door de extra zorg voor coronapati├źnten en het uitvallen van medewerkers, zegt Kamp.

Ook Inge Borghuis, bestuursvoorzitter van Amstelring met 22 locaties in en rond Amsterdam, noemt personeelsbezetting het grote hoofdpijndossier. Zij is vanavond te gast.

Zo blijf je geestelijk gezond tijdens de tweede golf

Daar gaan we weer. Veel mensen zullen dat deze week gedacht hebben, na de aankondiging van de gedeeltelijke lockdown. De beperkende maatregelen om het virus te bestrijden raken ons allemaal en kunnen ook mentaal moeilijk zijn. Wij vroegen drie experts hoe je geestelijk gezond blijft tijdens een pandemie waarvan het einde nog niet in zicht is. Lees hieronder hun adviezen:

Worden ‘de grote drie’ nog gelezen?

Eind van deze maand is het precies tien jaar geleden dat de laatste van ‘de grote drie van de Nederlandse literatuur’ – Harry Mulisch – overleed. Rond zijn tiende sterfdag verschijnen twee nieuwe werken over Mulisch en een heruitgave. Maar worden Mulisch en zijn vakbroeders W.F Hermans en Gerard Reve nog wel gelezen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here