De uitzending van 13 januari: Kamer praat over avondklok en vluchten / Discussie over Asscher / Impeachment Trump / Snelle groei Thuisbezorgd

0
7
de-uitzending-van-13-januari:-kamer-praat-over-avondklok-en-vluchten-/-discussie-over-asscher-/-impeachment-trump-/-snelle-groei-thuisbezorgd

Kamer debatteert over de coronamaatregelen

De Tweede Kamer is vandaag door Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en Jaap van Dissel van het RIVM bijgepraat over het coronavirus. Daarna debatteerde de Kamer met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. We blikken terug met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Discussie binnen PvdA over positie Asscher

Vrijdag wil het kabinet beslissen over wel of niet aftreden vanwege de toeslagenaffaire. Vandaag blijkt uit onderzoek dat 90 procent van de bevolking aftreden niet nodig vindt. Ondertussen is binnen de PvdA discussie ontstaan over het leiderschap van Lodewijk Asscher door zijn rol in de affaire.

Debat over impeachment Trump begonnen

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is het debat begonnen om president Donald Trump af te zetten, vanwege zijn rol in de bestorming van het Capitool. Het zou voor het eerst in de geschiedenis van de VS zijn dat twee keer een impeachmentprocedure tegen dezelfde president wordt gestart.

Heeft het kans van slagen, en heeft het in de laatste week van zijn presidentschap überhaupt nog zin? We spreken met rechtsgeleerde Kim Wehle en correspondent Lucas Waagmeester.

Snellere groei Just Eat Takeaway door lockdowns

Overal ter wereld bestellen mensen meer eten vanuit huis en dat zorgt voor enorme groeicijfers bij Just Eat Takeaway, het Nederlands-Britse moederbedrijf van Thuisbezorgd. In het vierde kwartaal steeg het aantal bestellingen wereldwijd met 57 procent. Het bedrijf is in 23 landen actief. Vanavond is oprichter en topman Jitse Groen te gast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here